Veilig bankieren

Vandaag de dag waarderen we de vrijheid die gepaard gaat met online diensten. We kunnen alles zelf uitvoeren, wanneer het ons uitkomt, zonder naar het loket te moeten gaan. Natuurlijk stelt bpost bank alles in het werk om dit zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Helaas liggen er dag en nacht cybercriminelen op de loer. Daarom is het heel belangrijk de basisregels te kennen om veilig te kunnen surfen. 

Alle betaaloplossingen en oplossingen voor het beheer van uw rekeningen via uw bankkaarten, PCbanking en MOBILEbanking, zijn betrouwbaar. Onze specialisten zoeken voortdurend nieuwe manieren om de veiligheid te verbeteren.Technische vereisten

We raden u aan om steeds de instellingen te volgen zoals voorgeschreven door onze teams. Onze applicaties zijn getest en goedgekeurd rekening houdend met deze instellingen. Het is ook steeds aangeraden om uw gebruikte systemen en internetbrowsers te updaten om met de meest recente versies te werken.    Belangrijk

Uw gegevens en geheime codes (pincodes) zijn strikt persoonlijk. bpost bank zal u deze codes nooit vragen per telefoon of email. Kreeg u een verdachte vraag die afkomstig lijkt te zijn van bpost bank? Via e-mail of telefonisch? Verwittig onmiddellijk onze klantendienst op 02/278.50.32 of stuur een e-mail naar security.alert@bpostbanque.be 

Optimale beveiligingsmaatregelen

Elk betaalmiddel en middel voor het beheer van uw account dat bpost bank u ter beschikking heeft gesteld, is maximaal beveiligd. Om ze te ontdekken kunt u de pdf hieronder downloaden.

CHANNELS

PRODUCTEN

Een frauduleuze techniek die gebruikt wordt door online oplichters, gericht op het overnemen van de identiteit van een persoon of een bekende entiteit. U ontvangt een ongevraagde e-mail die lijkt op de mails van uw bank om u naar een valse website te lokken.Wat is phishing en hoe herkent u het?

Phishing is een samentrekking van fishing (vissen) en phreaking (computerfraude). Het gaat om oneerlijke mensen die hengelen naar vertrouwelijke informatie (zoals uw wachtwoorden of andere persoonlijke gegevens) door zich voor te doen als iemand die te vertrouwen is. 

Febelfin: "Geef nooit je pincode of codes voor internetbankieren door."
PUBLICATION: Febelfin
SOURCE: YouTube
CONTENT: Febelfin: "Geef nooit je pincode of codes voor internetbankieren door."
Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen phishing. Nog steeds trappen heel wat mensen in de val van internetfraudeurs en geven ze hun pincode of de codes van hun kaartlezer door via e-mail of telefoon. Een bank zal dat echter nooit vragen. Krijgt u toch zo’n verzoek, dan is dat een poging tot fraude. “Bancaire codes zijn zoals de sleutel van uw huis. U geeft die nooit aan iemand anders. Dit geldt zowel voor uw pincode als voor de codes die gegenereerd worden door uw kaartlezer wanneer u aan het internetbankieren bent.

DE PROCEDURE KENT TWEE LUIKEN:

Eerst ontvangt u een valse e-mail die zogezegd van bpost bank afkomstig is. Deze e-mail bevat een link of een bijlage die u naar een frauduleuze website leidt.

  • Enkele kenmerken waaraan u een phishing e-mail kunt herkennen:
  • •    Vaak laat de spelling te wensen over
    •    De term ‘veiligheid’ wordt vaak gebruikt
    •    De afzender dreigt vaak met zware sancties als de omschreven procedures niet gevolgd worden
    •    Men vraagt vaak om onmiddellijk of om juist niet te reageren op de e-mail

  • Opgelet: een e-mailadres kan gemakkelijk vervalst worden. Het is niet omdat ‘bpost bank’ als afzender vermeld is, dat de bank effectief de mail verstuurd heeft.

​​​​​​​​​​​​​​

Vervolgens wordt u gevraagd te klikken op een link of een bijlage die u naar een website leidt. Hoe kunt u een valse website herkennen?​​​​​​​


•    Bovenaan, in de navigatiebalk, begint de url met http://  in plaats van https://, wat wijst op een beveiligde website (wat het geval is bij die van bpost bank). 
•    Er staat geen hangslot bovenaan naast de url. Ook dit symbool wijst op de beveiliging en de echtheid van de website waarop u surft.
•    Op een frauduleuze website worden veel persoonlijke gegevens gevraagd die u nog niet eerder online heeft ingegeven.

Opgelet: de opmaak kan sterk lijken op die van de officiële website.

 ​​​​​​​

In sommige gevallen is er nog een derde luik: u krijgt een telefonische oproep om uw transactie te bevestigen.

Geef in geen geval gegevens zoals uw persoonlijke codes door. Het is met die codes dat bpost bank tijdelijk en op een beveiligde manier uw kaart en uw pincode kan verifiëren. Met deze informatie kan een fraudeur tijdelijk uw identiteit overnemen.
Bekijk hier een voorbeeld van een valse website

Hulp


Wat doen als u een phishing e-mail ontvangt?

•    Klik op geen enkele link: de e-mail of de website kan virussen bevatten

•    Vul online geen persoonlijke gegevens in zoals uw rekeningnummer, kaartnummer of telefoonnummer

•    Controleer of uw anti-phishing filter goed geactiveerd is in uw browser (Internet Explorer, Firefox of Google Chrome)

•    Stuur elke verdachte e-mail, die afkomstig lijkt te zijn van bpost bank, naar security.alert@bpostbank.be of contacteer onze klantendienst op 02/278.50.32

•    Als u toch uw gegevens online heeft ingevuld, stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar security.alert@bpostbank.be of contacteer onze klantendienst op 02/278.50.32

CONTACT
Bel nu naar onze call center 02/278.50.32
Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u, en op zaterdag van 8u30 tot 16u30


Wat doet bpost bank om phishing tegen te gaan?

•    De website van bpost bank is beveiligd (https://, hangslot naast de url, de navigatiebalk wordt groen bij recente browsers, enz.).

•    bpost bank spoort valse websites op en verwijdert deze zo snel mogelijk.

•    bpost bank zal u nooit via telefoon of e-mail persoonlijke gegevens vragen. Belangrijke communicatie van uw bank gebeurt steeds per brief.

•    bpost bank werkt met een systeem van handtekeningen dat uw toegang tot PCbanking en uw financiële transacties beschermt. De beveiliging van uw toegang gebeurt met een unieke code die u ondertekent met de knop M1. De M2-handtekening baseert zich op de begunstigde en het bedrag zodat u kunt verifiëren dat u de transactie die u zelf heeft gestart, ondertekent. 

Onderteken online enkel de verrichtingen die u zelf heeft uitgevoerd: M1 om u te identificeren, M2 om uw bankverrichtingen te bevestigen en te ondertekenen. Beschouw het resultaat van de M1- en M2-handtekeningen als een handgeschreven handtekening: u bevestigt uw toegang tot PCbanking (M1) en u bevestigt dat u een financiële transactie uitvoert (M2).

Een goede antivirus is uiterst belangrijk in tijden waarin alles online gebeurt. Ook voor uw bankzaken is dit een extra beveiliging. Via bpost bank kan u tegen voordeeltarief een top-antivirus downloaden.

Hoe uw computer beschermen?

bpost bank doet er alles aan om uw onlinebanktransacties maximaal te beveiligen.

U kunt echter ook zelf een belangrijke bijdrage leveren door uw computer te beschermen met een antivirusprogramma. Daarom heeft bpost bank voor haar klanten een speciaal aanbod uitgewerkt.

Een antivirusprogramma vindt, blokkeert en verwijdert schadelijke software van computers, tablets en smartphones.

In samenwerking met HomeUse biedt bpost bank al haar klanten tot 50% korting op de licentie voor een antivirusprogramma.


Hoe profiteert u van dit aanbod?

1. Vergelijk de programma's in onderstaande tabel.

2. Maak uw keuze.

3. Klik "koop nu" in de kolom van het product dat u gekozen hebt.

4. Er verschijnt een HomeUse-formulier; vul het in.

5. U ontvangt een eerste bevestigingsmail.

6. Na bevestiging van betaling ontvangt u een tweede e-mail met een code en link om het programma te downloaden. Antivirusprogramma's

Dankzij bpost bank en HomeUse, geniet u van een voordelige prijs voor een jaarlicentie van een antivirusprogramma voor pc, smartphone of tablet.

McAfee LiveSafe TM

Aantal apparaten (per licentie)

25

Window/Mac

JA

Android/iOS (smartphone & tablet)

JA

Bescherming tegen virussen, malware en phishing-websites

JA

Ouderlijke controle

JA

Blokkeren van spam en gevaarlijke e-mails

JA

Downloads beperkt to veilige bestanden

JA

Cloud Storage

1 Gigabyte

Prijs bpost bank
79,95 39,95

Kaspersky Multi-Device

Aantal apparaten (per licentie)

5

Window/Mac

JA

Android/iOS (smartphone & tablet)

JA

Bescherming tegen virussen, malware en phishing-websites

JA

Ouderlijke controle

JA

Blokkeren van spam en gevaarlijke e-mails

JA

Downloads beperkt to veilige bestanden

JA

Cloud Storage

NEE

Prijs bpost bank
89,95 39,95

Norton Symantec

Aantal apparaten (per licentie)

5

Window/Mac

JA

Android/iOS (smartphone & tablet)

JA

Bescherming tegen virussen, malware en phishing-websites

JA

Ouderlijke controle

JA

Blokkeren van spam en gevaarlijke e-mails

JA

Downloads beperkt to veilige bestanden

JA

Cloud Storage

NEE

Prijs bpost bank
89,95 39,95

Door te klikken op "koop nu" wordt u doorverwezen naar de website van HomeUse.

bpost bank is noch verantwoordelijk voor de installatie van de antivirussoftware, de werking van de antivirussoftware, de bijkomende diensten en de operationele ondersteuning, noch voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van of de onmogelijkheid om de software te gebruiken.

Hulp


Hulp nodig?

Voor alle vragen betreffende deze dienst, mag u zich wenden tot de klantendienst van HomeUse.

Vind een antwoord op de meest gestelde vragen online: HomeUse.


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert