De Spaarrekening

De Spaarrekening, een gereglementeerde spaarrekening voor onbepaalde duur van bpost bank: een rekening waarvan u wanneer uw wenst geld kunt afhalen en die meer opbrengt dan wanneer uw geld op een zichtrekening blijft staan. Het is een geruststelling om over een financiële reserve te beschikken. Over het algemeen wordt gesteld dat een huishouden moet beschikken over 3 keer het maandelijkse netto-inkomen om het hoofd te kunnen bieden aan onverwachte voorvallen. Dit is uiteraard een grootorde die u kunt aanpassen in functie van uw inkomsten, lasten en levensstijl.

De Spaarrekening: praktisch voor als u vaak geld wilt afhalen

U kunt een reserve opbouwen zonder limiet

Geen minimum- en geen maximumbedrag. U haalt geld af wanneer u het nodig heeft.

Automatisch sparen

Om niet te vergeten te sparen, kunt u kiezen voor een permanente opdracht (vast tijdstip en vast bedrag) of voor de automatische storting (zodra uw rekening een vastgesteld bedrag overschrijdt, wordt het overschot naar uw spaarrekening overgeschreven).

Een rekening die jaarlijks opbrengt*

Een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10% voor elk bedrag dat gedurende 12 opeenvolgende maanden op de rekening staat. De rentes zijn op jaarbasis berekend.

Verzekering

Bij overlijden door ongeval, keert de verzekering een uitkering uit aan uw naasten. Meer info vindt u hier.

Een rekening die fiscaal voordelig is

De jaarlijkse interesten zijn vrijgesteld van roerende voorheffing tot € 980/jaar per belastingplichtige (inkomensjaar 2019).
​​​​​​​Daarbovenop wordt een roerende voorheffing van 15% per jaar geheven.

Meer informatie

Alvorens in te schrijven, raadpleegt u best de​​​​​​​ essentiële informatie voor de spaarder, met een overzicht van de kenmerken, risico’s, de kosten en taksen.

* Deze tarieven zijn van kracht op 01/04/2017 en kunnen veranderen naargelang de voorwaarden op de financiële markten. In dat geval brengen wij u hiervan op de hoogte via de rekeningafschriften of langs elektronische weg. 

  • Risico op faillissement

In geval van faillissement of risico op faillissement van de financiële instelling, loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering of omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling, boven de € 100.000 (het bedrag dat valt onder de depositogarantie).

  • Klachten en ombudsdiensten:

  • Niet helemaal tevreden? Neem contact op met ons per post via bpost bank nv, Customer Services, Markiesstraat 1, bus 2, 1000 Brussel of via e-mail aan quality@bpostbank.be. U kunt ook contact opnemen met de ombudsman in financiële geschillen (www.ombudsfin.be)
Een rekening openen bij bpost bank: heel eenvoudig.

Iedereen is uniek. Daarom hebben we verschillende formules van rekeningen en manieren om ze te openen. U kiest naargelang uw voorkeuren, gewoontes en tijdsindeling.

Afspraak in het kantoor van uw keuze

U kunt een rekening openen aan het loket.
Indien u wenst, kunt u ook een afspraak maken met een van onze experts.


Kies de rekening die het best bij u past

Aan u om na te gaan of u zelf alles online wilt beheren of liever geniet van een maximale dienstverlening met de mogelijkheid om indien nodig een beroep te doen op onze medewerkers. 

Start het sparen

Vanaf nu kan u beginnen sparen.

​​​​​​​

INFORMATIE EN NUTTIGE DIENSTEN

Type investering: gereglementeerde spaarrekening van onbepaalde duur, van bpost bank, nv naar Belgisch recht.

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert