
Vandaag de dag waarderen we de vrijheid die gepaard gaat met online diensten. Helaas liggen er dag en nacht cybercriminelen op de loer. Daarom is het heel belangrijk de basisregels te kennen om veilig te kunnen surfen.
4 basisregels om phishing te voorkomen
1. Deel nooit jouw pincode of de codes die de kaartlezer aanmaakt voor jouw online bankverrichtingen.
Jouw bankcodes zijn als de sleutel van jouw voordeur. Wij zullen ze nooit aan je vragen.2. Toegang tot jouw PCbanking via de website van de bank.
Word je naar jouw PCbanking geleid via een link in een bericht? Dit kan een frauduleus bericht zijn om jou naar een valse website te leiden.3. Typ www.bpostbank.be in jouw browser om naar de website van de bank te gaan.
Let op met de resultaten van zoekmachines! Deze worden door cybercriminelen gebruikt om jou naar frauduleuze websites te leiden.4. Als je twijfelt, ga je best niet verder.
Met andere woorden, als je een vreemde boodschap hebt ontvangen en niet weet hoe te reageren, kies dan voor veiligheid en stop alles.Wat doen als je een phishing e-mail ontvangt?
• Klik op geen enkele link: de e-mail of de website kan virussen bevatten
• Vul online geen persoonlijke gegevens in zoals jouw rekeningnummer, kaartnummer of telefoonnummer
• Controleer of jouw anti-phishing filter goed geactiveerd is in jouw browser (Internet Explorer, Firefox of Google Chrome)
• Stuur elke verdachte e-mail, die afkomstig lijkt te zijn van bpost bank, naar security.alert@bpostbank.be of contacteer onze klantendienst op 02/278.50.32.
Wat moet je doen als je het slachtoffer wordt van phishing?
• Als je toch jouw gegevens online hebt ingevuld, stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar security.alert@bpostbanque.be of contacteer onze klantendienst op 02/278.50.32 (kies optie 3) - 24/7 bereikbaar.