Over ons
Wie zijn wij?

Omdat we een complete, duidelijke en toegankelijke bank zijn. Maar ook een bank die fundamenteel tegen het al te technische jargon is. Bij ons is alles eenvoudig en mogelijk.
Onze waarden
Eenvoud
Wij bieden enkel producten en diensten aan die eenvoudig zijn om te begrijpen en om voor te kiezen , overeenkomstig je leefgewoontes en je noden. Zonder onnodige complicaties, met alleen wat jij nodig hebt: efficiëntie in het dagdagelijkse leven.« bpost bank te eenvoudig? ​​​​​​​Neen, de anderen zijn te ingewikkeld! »
Duidelijkheid
Wij zijn voorstander van eenvoudige, nauwkeurig gekozen en correcte woorden en duidelijke, transparante tarieven. We zaaien geen verwarring maar bevrijden je van heel wat beperkingen.
Veiligheid
Onze structuur is sterk, stabiel en geruststellend. Met voor de grote meerderheid producten zonder al te grote risico’s. Bij ons zal je niet voor verrassingen komen te staan. Je aandacht trekken met onklopbare rendementen of promoties, zo gaat bpost bank niet te werk! We geven de voorkeur aan een oplossing, aangepast aan jouw profiel.
Iedereen is gelijk
We maken geen onderscheid tussen onze klanten. We spreken iedereen aan in dezelfde menselijke taal en iedereen is van harte welkom!
Modern
De wereld evolueert en dus ook de manier om je geld te beheren. We blijven steeds alert om zo goed mogelijk in te spelen op je nieuwe  leefgewoontes en om je de beste hulpmiddelen op maat aan te reiken.
Een slimme keuze
Onze realistische benadering met beide voeten op de grond  benadrukt de complexiteit bij andere financiële instellingen. Bij bpost bank heeft de klant het gevoel de juiste keuze te maken en voor de beste verhouding prijs-kwaliteit te kiezen.

Diversiteit & Inclusie
Al sinds haar oprichting draagt bpost bank waarden zoals “diversiteit” en “toegankelijkheid” heel hoog in het vaandel. Dat vertaalt zich niet enkel in ons aanbod, maar is ook heel merkbaar naar onze collega’s en klanten toe.
bpost bank is toegankelijk voor iedereen, ongeacht geslacht, religie of afkomst. Deze waarden hebben we nu ook officieel gemaakt in ons charter over “Diversiteit en Inclusie”.
Onze geschiedenis

Alles begint met een joint venture tussen de Generale Bank en De Post, die heel wat zichtrekeningen en kasbons beheert. Het is 1995: de Bank van De Post ziet het daglicht. Na overname van de Postchequerekeningen in 1998, worden de eerste packages gelanceerd in 2008 .

In 2012 leidt een volledige herpositionering tot de oprichting van bpost bank. Vanaf dan komt alles in een stroomversnelling terecht. De bank wordt mobiel in 2014, verwerft Krefima in 2015 en lanceert met succes de hypothecaire lening in meer dan 160 kantoren in heel het land.

Begin 2022 verwerft BNP Paribas Fortis 100% van bpost bank. Naast deze transactie hebben bpost en BNP Paribas Fortis ook een commercieel akkoord gesloten voor een periode van 7 jaar dat is ingegaan op 1 januari 2022. bpost zal dus de producten van bpost bank en BNP Paribas Fortis blijven verdelen via haar netwerk van postkantoren.


Onze structuur

bpost bank werd in 1995 opgericht onder de naam "Bank van De Post". Het is een zelfstandige Belgische bank die berust op een uniek partnerschapmodel. Ze is eigendom van BNP Paribas Fortis en wordt bestuurd door een onafhankelijk directiecomité.

 

 


Ik heb niet de indruk te praten met een bankier maar met iemand die begrijpt wat ik beleef.
Milàn, 23 jaar
Student